Job Opportunity: Human Capital Adviseur

April 23rd, 2019

Het Netherlands eScience Center is op zoek naar een part-time Human Capital Adviseur.

Bij het eScience Center zijn we ervan overtuigd dat wetenschappelijk onderzoek versterkt kan worden door de inzet van digitale technologie. Ons multidisciplinaire team, dat bestaat uit meer dan 70 medewerkers, heeft veel kennis van software ontwikkeling én van wetenschappelijk onderzoek in uiteenlopende disciplines. Sinds onze oprichting meer dan zes jaar geleden hebben we met meer dan honderd wetenschappelijke teams samengewerkt, van sociologen tot biologen en astronomen. Zulke samenwerkingen leiden niet alleen tot wetenschappelijke doorbraken, maar ook tot vernieuwende software die door andere wetenschappers kan worden ingezet. Naast onderzoek besteden we daarom ook veel aandacht aan het verspreiden van onze kennis en software om zo niet alleen onze projecten, maar ook de wetenschap als geheel vooruit te helpen.

Het eScience Center is een jonge, groeiende en ambitieuze organisatie zonder winstoogmerk met een betrokken team van veelal internationale werknemers. Er zijn veel mogelijkheden om kansen te pakken en jezelf te ontwikkelen. Daarnaast bieden wij een goed secundaire arbeidsvoorwaardenpakket aan met onder meer een eindejaarsuitkering, goede pensioenregeling en een ruime verlofregeling.

Human Capital Adviseur (m/f)
Part-time: 24 uur

Wat ga je doen?

Als Human Capital adviseur ben je verantwoordelijk voor Human Capital (HC). De waarde van de werknemer staat hoog in het vaandel bij ons Center en om dit te benadrukken hebben wij gekozen voor deze alternatieve benaming van Human Resources.

Je bent bij het Center de enige HC adviseur en je maakt deel uit van een klein Operations team. Je bent sparringpartner van het managementteam voor alle HC gerelateerde onderwerpen, rapporteert aan de Director Operations en via de Director Operations adviseer je ook het directieteam. Naast adviestaken, voer je zelf de HC administratie (o.a. in Loket), voer je recruitment uit, stel je zelf (arbeids)overeenkomsten op, en personele wijzigingen geef je door aan de externe salarisadministratie. Ook maak je rapportages en analyseer je HC gegevens ten behoeve van HC management informatie. We hebben regelmatig werknemers vanuit het buitenland waardoor je ook verantwoordelijk bent voor visumaanvragen en 30% regeling aanvragen.

Je bent empathisch, tactvol en houdt goed contact met zowel alle leidinggevenden als alle werknemers zodat je een goed beeld hebt wat er speelt en je tijdig kan benodigde acties kan afstemmen met de Director Operations. Je ondersteunt en begeleidt alle leidinggevenden bij o.a. het aanname proces, personeelsontwikkeling en verzuimdossiers.

Je krijgt energie van het leiden en implementeren van HC projecten (organisatie-breed), actualiseren van HC beleid en zorgen dat de werknemers van de wijzigingen op de hoogte zijn.

We zoeken een oplossings- en servicegericht persoon die meedenkt hoe we de organisatie professioneler maken, hoe processen efficiënter ingericht kunnen worden en iemand die in staat is deze inzichten pro-actief om te zetten in concrete acties en/of projecten.

Jouw werkuren kunnen over meerdere dagen, minimaal drie, in de week op kantoor verspreid worden. Het is de bedoeling dat je in elk geval de maandag en donderdag (deels) aanwezig bent.

In deze functie werk je nauw samen met de Director Operations. We zijn als organisatie hard aan het groeien. Daarom kijken we naar wat je kunt en spelen daar op in binnen de ontwikkeling van deze functie.

Wat is jouw profiel?

 • Je hebt een HBO/WO opleiding of equivalente werkervaring;
 • Een goede beheersing van de Engelse en de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Minimaal 2 jaar ervaring als stand-alone HR adviseur in een groeiende organisatie;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het structureren van administratieve processen en het meedenken over organisatieontwikkeling en ontwikkeling van HC beleid;
 • Affiniteit met wetenschap, wat blijkt uit je cv;
 • Projectmanagement ervaring;
 • Je kan goed overweg met het Microsoft Office pakket;
 • Je hebt een pro-actieve werkhouding en durft op mensen af te stappen;
 • Samenwerken staat bij jou voorop en je bent in staat om met een grote verscheidenheid aan mensen te werken;
 • Je bent accuraat;
 • Ervaring met Loket is een pré;
 • Ervaring in samenwerking met een OR is een pré;
 • Ervaring met het schrijven van notities is een pré.

Wat bieden we jou?

Een aanstelling van vooralsnog één jaar, voor 24 uur per week. Salariëring, afhankelijk van opleiding en ervaring, van minimaal € 2.736,- tot maximaal € 4.339,- bruto per maand (schaal 10 van CAO-Onderzoekinstellingen 2019), bij een 38-urige werkweek. Het Netherlands eScience Center kent gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3% en 8% vakantietoeslag.

Interesse?

Stuur je motivatie en CV uiterlijk 13 mei 2019 per email naar vacancy@esciencecenter.nl.

Wil je meer weten over het Netherlands eScience Center, bezoek dan onze website www.eScienceCenter.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de Mariska de Vogel, HC advisor a.i. (hc@esciencecenter.nl).

Bij het eScience Center hanteren we een actief diversiteitsbeleid. We zijn bewust op zoek naar nieuwe medewerkers met een achtergrond die ondervertegenwoordigd is in de organisatie. We moedigen daarom vrouwen en minderheden aan om te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stay up to date, sign up for our newsletter